Sunday, 26 May 2013

Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2





Nabeel Fikree sedang mencari bloglist untuk bulan Jun dan Julai iaitu pencarian bermula dari 26 Mei 2013 dan berakhir pada jam 11:59 malam 30 Mei 2013 nanti. 20 orang yang bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Nabeel Fikree bermula 1 Jun nanti.


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog NabeelStories.com.
  2. Buat satu entri bertajuk Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link entry pada ENTRY INI sahaja

Harap segmen ni mendapat sambutan.

Jumlah peserta yang akan di pilih untuk masuk ke dalam bloglist bergantung kepada penyertaan anda.





.

Segmen : tambah & kenali kaki blog mengikut bulan kelahiran.


Tarikh lahir : 23 mei 1994 . 


Marilah kita saling mengenali antara satu sama lain ye . 

Tak ku sangka tak ku duga


Hey u olls . Rasa mcm lama dh x update . Ermmmm sebnrnya mood mmg happy n bahagia sngt . Sebnrnya bezday tiqah baru je lepas . 23 mei . Hehehe . Happy birthday to me . Spe lg nk wish klu bkn diri sendiri . Rmai lg kwn2 tiqah yg wish . Trima kasih bnyk2 . Tiqah amat hargai ucapan anda . 


Hari tu, tiqah sedih sngt sbb si dia x wish pown . Ingat dy lupa . Tp sebenarnya tak pown . Si dia nk jd owg yg terakhir utk wish . Uissshhhh . Pelik pulak . Sebab ape ek ??? Si dia cakap dy nk jd owg yg terakhir tiqah cintai . Waaaaa . Sweetnya . Memang terharu . Hehehe . Lastly hope kite owg happy dan bahagia selamanya . 




Alamak malu la pulak tayang gambar . Ahaks >>>>>>>

Monday, 20 May 2013

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

1st GA by Hijab Valley



Tag : Haruno Hana 
      Hunnymadu 

My First Giveaway


Tag : Hana 
                Hana Zaty
        Zeera

Segmen: Jom Blogwalking bersama Cik Bintang



Jomla ramai-ramai kita join ye . Hehehe ...

Segmen Super Follow By HOT MASA KINI



Hehehe . Harap dapat tambahkan follower . Salam ukhwah . 

Thursday, 16 May 2013

Game 11 things about me


Thanks to syarifah , uiyaa , aini and ainn coz tagged me .
Straight to the point . Now nak intro myself and answer soalan-soalan yg cupumas nie . Tarik nafas .
 
The rules :

  • You must post these rules. Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you their post. And create eleven new questions for people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her.
  • No tag back.No stuff in the tagging section about "You are tagged if you are reading this" You legitimately (a.k.a really, trust, with all honestyhave tagged 11 people.

About me !!!!!!
  1. Called me Along , Atiqah , Are_a
  2. 19 years old 
  3. 23 May 1994 
  4. Gemini 
  5. Really like k-pop 
  6. Like chocolate milk 
  7. Window shopping when have free time 
  8. Like reading 
  9. Anak jati Penang 
  10. Suka menyakat orang 
  11. Really love my family . 
11 questions from Syarifah 

1. Suka pakai baju colour apa? kenapa ?
Ntah tak tahula suka pakai baju colour pa . Ambik je yang mana berkenan dlm almari nie .

2. Blogger yang rapat dengan kau ? ( yang selalu balas komen dekat cbox or wtever)
Haruno Hana

3. Soalan exam mana paling susah kau rasa dalam hidup kau? kenapa?
Add Math sbb tak suka cikgu dy .

4. Pernah makan budu ? sedap tak ?
Pernah . Sedap jgk 

5. Apa pandangan korang tentang akhlak anak muda sekarang ?
Maybe terlalu sosial 

6. Pandangan tentang Malaysia sekarang..?
Ok je kowt .

7. Kenapa marah tu bhaya ?
Sbb apabila kita marah kita gagal mengawal emosi dan syaitan amatla suka apabila kita marah 

8. Suka makan ? makan apa ?
Mestila suka . Makan je ape2 asalkan halal .

9. Kenapa buka blog? untuk apa ?
Untuk berkenalan 

10. Takut ular tak ? kalau tak ktakut, kenapa tak takut ?
Mestila takowt sbb ularkn merbahaya 

11. Benda paling berjaya kau buat yang paling bermakna dalam hidup kau. apa rasa bila berjaya tu ?
Bila dpt pointer yang paling tinggi . Rasa berjaya dan puas hati dgn usaha gigih selama nie .

11 Question from Uiyaa

1. Ada fobia apa-apa tak?
Fobia dgn lipas 

2. Cuba describe rumah idaman korang macam mana?
Wah klu nk describe rumah idaman nie satu page pown xhabis . Senang cita nk rumah mcm dlm cita Secret Garden (Korea)

3. Kalau boleh holiday kat mana-mana negara di dunia ni, mana korang pergi?
Korea Selatan

4. Apa benda paling merepek korang pernah buat?
Menyamar menjadi agen syarikat Toshiba . Hahahaa ...

5. Kalau korang ada tiga hajat yang boleh ditunaikan, apa ajat korang?
First: Nak p bercuti di Korea Selatan 
Second : Nak jumpa Kim Hyun Joong 
Third : Nak balas jasa ibu bapa 

6. Do you have any addictions?
No 

7. Apa impian terbesar korang?
Nak menjadi orang yang berjaya dlm hidup

8. Kalau boleh ada super power korang nak pilih apa? dan kenapa?
Powerpuff girls . Sbb diowg comey and ade mcm2 kuasa . 

9. Apa pendapat korang blog ni?
Interesting 

10. Pernah tak kehilangan orang yang korang sayang?
Pernah . Datuk 

11. Macam mana korang biasa spend korang punya weekends?
Window shopping with family and friends

11 Questions from Aini 

1. Awak seorang yang ?
Pendiam maybe 

2. Apa favourite colour awak ?
Green and pink 

3. Barang apa yang awak paling sayang ?
Laptop and phone

4. Seseorang yang bermakna dalam hidup ?
My family 

5. Apa yang boleh membuatkan awak gembira ?
Melihat orang lain gembira dan menonton cerita Korea

6. Pakai phone apa ?
Nokia 

7. Benda apa yang awak tak suka ?
Serangga terutamanya lipas 

8. Benda apa yang awak nak sangat ?
Menjejakkan kaki ke Korea Selatan

9. Pernah terfikir untuk ?
Kahwin 

10. Suka subject apa ?
Math

11. Tak suka subjek apa ?
Computer 

11 Questions from Ainn

1. Nama awak dalam IC ape ?
Nurul Atiqah Binti Anuar

2. Ada crush ? or minat someone tak ? Artis pun boleh :) and nyatakan kenape ?
In reality life,Stia sehingga hujung nyawa. Minat Kim Hyun Joong . Sbb dy hencem

3. Apa pendapat awak tentang Blog ain dan juga entry serta penulisan ain ? *jujur*
Ok . Comey je

4. Minat kpop tak ? kalau minat nyatakan siapa yang awak minat :)
Minat sngt . Kim Hyun Joong 

5. your bad habbits ?
Bnyk tido kowt 

6. Tempat yang awak nak sangat sangat pergi ?
Korea Selatan

7. Kalau ade lelaki/perempuann suka awak, awak buat ape ?
Buat xtaw ja

8. Pernah jatuh cinta tak ?
Pernah 

9. Namakan tiga orang kawan baik awak
Ain , Illani , Shazleen

10. Mata pelajaran yang awak rasa membosankan dan boleh buat awak tertidur
Sejarah

11. Pencapaian tertinggi awak ?
SPM

11 Questions from me
  1. Nama penuh dlm ic
  2. Asal mana 
  3. Umur 
  4. Birthday 
  5. Suka warna apa 
  6. Suka k-pop x ? Siapa ?
  7. Drama yg paling minat 
  8. Pernah kecewa dgn seseorg x ? Kenapa ? 
  9. Namakan 2 orang kawan baik 
  10. Minat lagu jenis apa ? Tajuk lagu ? 
  11. Impian 
Mangsa tagging 

Setakat nie sajala . Penat dh nie menaip . Adoiiii ...











Bermadah Seketika Di Pagi Hari


Hey u olls . Rasanya lama tak mencoret sesuatu kat sini . Mesti korang rindukan . Hehehe . Poyo je lbey kn . 
Straight to the point . 
Sje nk share dgn korang suma kata-kata nie . 
"Ingatlah, musuh sebenar kita adalah diri kita sendiri. Jika ada orang yang merasakan ada musuh yang lebih merbahaya selain dirinya sendiri, maka dia sebenarnya adalah orang yang belum kenal pada dirinya sendiri dan sesiapa yang tidak kenal akan dirinya sendiri, sesungguhnya dia belum kenal Allah. Sesiapa yang tidak kenal Allah, maka dia akan berbuat sesuka hati yang mana kelak akan menghancurkan dirinya sendiri ."
Sebenarnya ini adalah untuk peringatan untuk diri saya juga . 


p/s: Sje je letak gambar nie . Hehehe .... 


Simple Giveaway By Nabeel Fikree



Assalamualaikum.


Terima kasih bebanyak kepada mereka semua yang dah sudi jadi sponsor untuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree untuk kali ni. Giveaway kali ni dinamakan sebagai Simple Giveaway sebab hadiahnya simple je. Tak lah banyak mana meletop vavavoom pon hehe. Harap mendapat sambutan dari korang sebab senang je nak join. Guna cara kopi dan pasta je!


Simple Giveaway by Nabeel Fikree


Harap giveaway ni akan mendapat sambutan dari korang. Alang2 kan, bila dah baca tu teruslah join hihi. 


SYARAT-SYARAT :

  1. Follow blog NabeelStories.Com dan jangan lupa follow blog sponsor jugak!
  2. Buat satu entri bertajuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy kod yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry.
  4. Tinggalkan link pada ENTRY INI sahaja!


NAK TAHU SENARAI HADIAH?
NAK JOIN? JOM KLIK SINI !




Wednesday, 8 May 2013

bersederhana dlm membenci

Hari nie sebenarnya nak story pasal bersederhana dalam membenci . Tiqah tertarik dgn kata-kata saidina ali nie . "Cintailah kekasihmu sekadarnya, siapa tahu ia akan menjadi musuhmu suatu hari nanti. Dan bencilah musuhmu sekadarnya, siapa tahu ia akan menjadi kekasihmu suatu hari nanti " .
Marilah kita sama-sama berdoa . Ya allah, kami meminta agar dapat menjaga keadilan dalam cinta dan benci. Dan jagalah mata hati kami drpd dibutakan oleh kedua-duanya. Amin ..... Rasanya setakat nie saja coretan tiqah utk hari nie . Harap kita dpt bertemu kembali . Tata . Love u olls .

Thursday, 2 May 2013

Cerita tentang bas rapid penang

Assalamualaikum . xjwb berdosa taw . hehehehe. just kidding yoooo . Sini nak share dgn suma sal bas rapid penang . Hari 2 pak cik nie de story sal bas rapid penang . dy cita sal pengalaman dy la . Mmg enjoy gila la smpai xnk balik . Ish3 . Mmg varieties la cita dy . Cerita first mcm nie . Good driver . Dy bawa penumpang jepun . Almaklumla jln kt penang kn mmg slalu sesak . Spe owg penang mmg taw la kn . Pak cik nie pi tukaq kt bus 2 jd off duty . Ada 30 minutes je lg owg Jepun 2 perlu check in kt airport . Pak cik nie pa lg pecut la . tup .... tup .... smpai la kt airport tepat2 30 minutes . Owg Jepun 2 ckp you are good driver . Hahahaha bangga giler pak cik nie . Alamak time is running now . Nnty cita len k . Bye love u olls .

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...