Tuesday, 3 December 2013

Mid sem exam dah habis .


Hai semua . Hari nie dah habis mid sem exam . Memang happy giles . Hehehe . Nak tengok tak muka happy kitew ???? Nah. Surprise !!!!!! 


Comeykan . Terimas semuanya . Hahaha . Lepas nie dah boleh selalu update blog sebab dah ada broadband . Terimas kepada daddy and mummy . Love u . Nak lagi gambar happy . Hehehe . 



Hahaha . Opsss terover pulak . Mid exam je pown kn . Bukan final g . Tak pe . Teruskan usaha lagi untuk final exam . Chaiyok2 . K la . Nak chaw dulu . Jap g nak g bersukan . Hahaha . Padahal main badminton je . Lepas tu nak g shoping . Yahooo !!!!! The best feeling ever . Hahaha . Nnty kita jumpa lagi . Bye 


Thursday, 21 November 2013

Busy Study


Salam. Rasa dah lama tak update blog. Rindu segalanya. Sekarang nie busy studyla . No time to update blog . Nie pown curik-curik. Tapi tak pe tak kesah pown . Atiqah tak kesah. Hehehe . Sekarang nie study pharmacy .


Sekian saja dari saya untuk hari ini . Nanti kita jumpa lagi ye . Bye2 ....
 

Monday, 2 September 2013

Tribal Blouse Giveaway


Assalamualaikum semua . 
Jom hari nie kita join giveaway nie . 
Hadiah menarik . 
Tarikh tutup :  1 Oct 2013 .... 
nak join klik sini 



Sunday, 25 August 2013

Review Cerita Korea : Gu Family Book

Assalamualaikum semua . 
Sorryla sebab lama tak update blog . 
Al-maklumlah ade kat rumah . So agak busyla sikit . Hehehe 
Busy tengok cita korea ..... 
Nie baru je habis tengok cita Gu Family Book . 
Memang best cita nie . Rugi kalau tak tengok 
Serius nie .... 

Pelakon utama :  

Lee Sung Gi 
Bae Suzy 
Lee Yeon Hee
Choi Jin Hyuk 

Gu Family Book ini mengisahkan Lee Sung Gi ( Choi Kang Chi ) separa manusia . Memang menarik cerita nie sebab ia mengisahkan latar belakang zaman dahulu . Kalau nak tahu lebih lanjut , mesti kena tengok dulu 

Hehehehe ..... 

Jumpa lg .... Muaxxxx .....

Monday, 22 July 2013

Segmen Kad Raya by DiyanaHani




 

 Segmen Kad Raya by DiyanaHani berlangsung selama seminggu iaitu bermula pada 20/7/2013 sehingga 27/7/2013.Segmen ini  diadakan untuk memberi penghargaan kepada penyokong-penyokong blog ini bersempena dengan hari raya aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi. 


KLIK BANNER DAH JOIN 



Wednesday, 17 July 2013

Red Velvet by Secret Recipe


Hai . Assalamualaikum . Jawab salam ek . Hehehe . 
Nak tahu cerita hari nie tak ? Tak nak tahu pown nak cerita jugak . Dengar je . 
Hari nie sepatutnya kelas petang pukul 2 . So memang rancangla nak bangun lambat . 
Taw tak apa yg terjadi ? Tetiba kelas pukul 9 pg . OMG !!!!!! 
Memang kalutla . Dah la dengan tak mandi lg . Padahal dh pukul 9 dh . Adusssss .....
Sampai kelas pukul 9.30 pg . First time lambat g kelas . Huhuhuhu ... 
Kelas hari nie english . Masuk je lecture hall, tiba2 lecturer cakap sal chemical engineering . 
Pelik bin ajaib but go on je . 
Hahahaa . Nie yg lawak . Tiba2 cikgu english pown masuk . Dy ckp penat dy tgu kt kelas tapi tak de sapa pown yg datang . Opsssss !!!! Wrong information pulak . 
So, kelas english hari nie only satu jam setengah je . Alhamdulillah ....

Next, about the red velvet by secret recipe . Bila dengar je pasal secret recipe nie, dh terliur dh sbb peminat tegar secret recipe nie . Tapi duduk kt micet nie klu nak p secret recipe jauhla . Dekat tesco, mc baru ade . Sob3 sedy nie . Special red velvet by secret recipe nie adalah ada buah apricot dlm dy . Kalau nak tahu btoi ke tak, jomla ramai-ramai kita p rasa . Eh2 klu kowg nk sponsor pown bley . Amatlah dialu-alukan . 
(mcm ade je kn . hehehehe !!!!!)

Terliur tak kowg suma . Adussss !!! Tergugat iman . 

Hahaha . Sampai disini saja bebelan sy . Nanti kalau nak p secret recipe ajak la ek . Bye2 . 
Muaxxxxx .....

Tuesday, 16 July 2013

Hati tak menentu ...


Assalamualaikum.....  
Hey uollsss . Hari nie sebenarnya rasa happy + nervous la . Tak tahu nape . 
Hari nie masuk lab food . Sdeynya sebab tak boley rasa makanan. Sob3 . Tapi kita owg ada buat muffin . 
Sedap oooo . Rugi kalau tak rasa . Nak tengok tak . Jeng2 ... 

Comey tak ??? Hehehe . Soryla tak comey sangat nie . 
Next story, nie main point dy . 
Macam mana nie . Rasa macam dah terminat kat dia la . Sebab muka dy sama macam si dia . 60% sama . 
Waaaa banyak jugak kan persamaan dia owg . Macam mana nie ??? Conpius ... 
Dah la dgn si dia pown dah lama tak contact . Ntahla tak tahu kenapa . Nak kata bergaduh xde pown 
Tengok !!!! Kan dah terjatuh hati kat orang len . Hehehe . K la . Perasaan yang berbelah bahagi .

Waktu dalam lab tadi, dy ada senyum kat aq . So tak tahu la sebenarnya ya atau tak kn . Tapi happy jugak sebab dapat tengok muka dy . Shhhhh rahsia ek . Si dia pown tak taw lagi nie . Kalau tahu ???? Tak dapat fikir macam mana . Hehehee . Last from me , take care . Salam ....


I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com



Jom join . Hehehe ..

Saturday, 13 July 2013

" SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah .

CARA - CARA NAK JOIN

  1. Follow blog CIK FIE
  2. Like fanpage CIK FIE  
  3. Buat satu entri yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "
  4. Copy coding entri  yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri 
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini


Thursday, 11 July 2013

GA Ramadhan Abylla


Jom join ramai-ramai . Rugi kalau tak join. 

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz

Wednesday, 10 July 2013

Before You Exit : I Like That


Assalamualaikum . Hari nie just nak share lagu je . Nie kumpulan Before You Exit . 
Suka lagu dy tajuk : I Like That . 
Jom share lirik dy . Hehehe 

You've got that smile, you got it all
I know I'm right, you think I'm dead wrong
You've got that face, you've got that laugh
I know you're shy and girl, I like that

Can't find a mirror to see what I see in you
But I will follow you until you see it, too
I know I can't help but love everything you do
But you can’t see that and girl I like that
I-I-I, I like that
I-I-I, I like that

So take my world, just take it all
I’d cross the earth to break your free fall
I’d run the streets to show you that
I’m so in love and girl, I like that

Can't find a mirror to see what I see in you
But I will follow you until you see it, too
I know I can't help but love everything you do
But you can’t see that and girl I like that
I’ll be there when you don’t know what you should do
If your heart breaks I’ll be there to fix it, too
I know I can't help but love everything you do
But you can’t see that and girl I like that
I-I-I, I like that
I-I-I, I like that

You got glasses on, I, I like that
Sing this song, I, I like that
Girl it’s on, I, I like that
I-I-I, I like
No makeup on, I, I like that
Sing this song, I, I like that
Girl it’s on, I, I like that
I-I-I, I like that
I, I, I

Can't find a mirror to see what I see in you
But I will follow you until you see it, too
I know I can't help but love everything you do
But you can’t see that and girl I like that
I’ll be there when you don’t know what you should do
If your heart breaks I’ll be there to fix it, too
I know I can't help but love everything you do
But you can’t see that and girl I like that
But you can’t see that and girl I like that
But you can’t see that and girl I like that
I-I-I, I like that
I-I-I, I like that
I-I-I, I like that
I-I-I, I like that

Sunday, 7 July 2013

Wayang : The Lone Ranger


Assalamualaikum . 
Hey kawan-kawan . Ade masa terluang nie kita gunakan untuk update blog ye . Hehehee . 
Straight to the point . 
Semalam saya dengan kawan-kawan pergi tengok wayang dkt aeon Bandaraya Melaka . 
First time ooo tengok wayang kat Melaka nie . 
Al maklumlah baru je datang Melaka nie . 
Cerita nie memang best . Tak tipu . Nie betul-betul bukan cobaan . Hahahaa . 
Mama kite pown jelez sebab kite dah tengok . 
So kite pergi tengok cita nie after 5 days dy release . Happynya !!!! 
K la . Advise kite untuk semua orang yg tak tahu nak tengok cita pa . 
Tryla tengok cita The Lone Ranger nie 
Belum cuba belum tahu . 
HEHEHEHE !!!!! 
OK nak chaw dulu . Bye2 . Muaxxxx ....

Wednesday, 3 July 2013

Kebosanan Melanda


Assalamualaikum semua . Macam nie la bangun pagi-pagi . Hirup udara segar di bumi Melaka nie . Hehehehe . Sape-sape nak keluar jalan-jalan . Jom . HOOORAY !!!!!! 
Tapi tak de duitla pulak . So sad . Sebenarnya memang bosan giler nie . Dah la charger laptop rosak . Nak layan movie Korea pown susah . Nak kena pinjam charger orang . Kenalah buat muka tak tau malu . Hahahaa ... Dah la pakai laptop Dell . Memang tak ramai pown yang ade . Nak kuar pekan pown jauh . Tragisnya hidup macam nie . Macam luahan perasaan pulak disini . Anyway hidup mestilah happy . Take this easy and enjoy our life . See u later . 
Muaxxxx ... 


Tuesday, 25 June 2013


Hey uolls . Sory sngt2 sebab lama xpost . Kt asrama , wifi xdak . Huhuhu sdey nie . 
Kla nie pown curi-curi je on9 kt lab computer nie . 
Shhhhh secret k . 
K la . Nk chaw dulu 
Rindu uolls . 
Muaxxxx ...,

Friday, 7 June 2013

Sudah Sampai Melaka


Assalamualaikum ...

Sekarang dah daftar utk technical training ke UNIKL MICET kt Melaka 
Jauh perjalanan luas permandangan . 
Btoi x ?????
K la nak rest dulu . 
Sbb nanti da program pukul 2.30 ptg nnty . 
Pergi dulu . 
Take care ye u olls ....

'Segmen Simple Giler by Ayna



jom join ramai-ramai ....

Thursday, 6 June 2013

"Giveaway by Waney Zainuddin - Duit Raya 2013"



mangsa tagging : Farzana
                         Nabilah  
                   Aini 

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree





Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..


TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013





"SIMPLE GA ALVAS-87"


juz simple entry . ayuh !!!!!!!

"1 week school holiday segmen by FH".

Assalamualaikum bloggers.

Jom join segmen yang dianjurkan oleh Fatin Hazwani @ Duniaimpianfatin.blogspot.com. Ni merupakan segmen keduanya. Kita juga dapat support Fatin hazwani dalam dunia blog :)

Klik Banner Atas Untuk Join :)

Sponsor yang baik hati : Nur Nabilah || Azwar Syuhada || Ezzaty Farhana
Hadiah2 segmen : Topup RM5 (x2) || Topup RM3 (x2) || Shawl@Pashmina (x5)

Bermula pada Ahad 2 jun 11:30 malam hingga Sabtu 8 jun 11:30 malam. Jom join ramai ramai baru meriah :) 

"My First Giveaway by Nad"


jom join ramai-ramai ...

Segmen : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah


jomlah kita blogwalking 
hehehehe....

Sunday, 26 May 2013

Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2





Nabeel Fikree sedang mencari bloglist untuk bulan Jun dan Julai iaitu pencarian bermula dari 26 Mei 2013 dan berakhir pada jam 11:59 malam 30 Mei 2013 nanti. 20 orang yang bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Nabeel Fikree bermula 1 Jun nanti.


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog NabeelStories.com.
  2. Buat satu entri bertajuk Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link entry pada ENTRY INI sahaja

Harap segmen ni mendapat sambutan.

Jumlah peserta yang akan di pilih untuk masuk ke dalam bloglist bergantung kepada penyertaan anda.





.

Segmen : tambah & kenali kaki blog mengikut bulan kelahiran.


Tarikh lahir : 23 mei 1994 . 


Marilah kita saling mengenali antara satu sama lain ye . 

Tak ku sangka tak ku duga


Hey u olls . Rasa mcm lama dh x update . Ermmmm sebnrnya mood mmg happy n bahagia sngt . Sebnrnya bezday tiqah baru je lepas . 23 mei . Hehehe . Happy birthday to me . Spe lg nk wish klu bkn diri sendiri . Rmai lg kwn2 tiqah yg wish . Trima kasih bnyk2 . Tiqah amat hargai ucapan anda . 


Hari tu, tiqah sedih sngt sbb si dia x wish pown . Ingat dy lupa . Tp sebenarnya tak pown . Si dia nk jd owg yg terakhir utk wish . Uissshhhh . Pelik pulak . Sebab ape ek ??? Si dia cakap dy nk jd owg yg terakhir tiqah cintai . Waaaaa . Sweetnya . Memang terharu . Hehehe . Lastly hope kite owg happy dan bahagia selamanya . 




Alamak malu la pulak tayang gambar . Ahaks >>>>>>>

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...